Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 26.09.2013.
14:05
J. Arsenović - Vesti A
Kao direktor Instituta za istoriju Husnija Kamberović je već duže vreme posvećen organizaciji međunarodne konferencije istoričara na kojem bi Prvi svetski rat trebalo sagledati sa više strana, a sve povodom jubileja - stogodišnjice Velikog rata. Već od početka imao je problem da nađe suorganizatore. Odbili su ga i Srbi i Rusi i Francuzi da bi na kraju, pored njegovog instituta iza skupa stale institucije iz sedam zemalja. Nijedan institut, međutim, ne dolazi iz država pobednica u Prvom svetskom ratu!
Četvrtak 26.09.2013.14:08
Ко шта ради? Муслимани раде против Срба? Та њихова мржња постала је већ одавно патолошка. Компекс ниже вредности!
Četvrtak 26.09.2013.14:30
У искреност "историчара" (под наводнике стављам јер данас свака шуша у Сарајеву себе проглашава за историчара) из мх федерације,не верујем јер су одавно познати по обмањивању јавности,како своје тако и међународне!Небулозе о томе како је убиство Фердинанда у Сарајеву било повод за рат,само доказују њихову вековну мржњу према Србима и,како рече проф.Павловић -"Како је могуће да се комплетна ратна машинерија АУ и Немачке,спреми за месец дана"!?Немогуће!Толико је било атентата у свету а само овај да изазове рат?!Рецимо - G. 1898. у Швајцарској,на обали Женевског језера,италијански националиста и анархиста Луиђи Лукени убија ау царицу Eлизабету Јозеф,жену цара Франца Јозефа.И,не би рата?!
Četvrtak 26.09.2013.14:43
Цар Франц Јозеф,je пре него што je Принцип убио престолонаследника Франца Фердинандa,изгубио у претходним атентатима рођеног брата,жену и јединог сина.И,зачудо,у тим атентатима није учествовао ни један Србин,већ неколико Италијана,Мађари,али и Аустријанци.Посебно се истичу Италијани!Није ми познато да су због тога икада ратовали АУ и Италија!Никоме не пада на памет да Италијане,Мађаре...прогласи терористима одговорним за ратове настале после тога?!А Србе,свака шуша,у сарадњи са појединим Србима,некажњено етикетира најмонструознијим именима!?А наша власт,ћути и бави се собом."Благо" нама!
Četvrtak 26.09.2013.19:47
Sve si to dobro napisao.Nazalost uvijek imamo vise istorija i svako iz svog ugla i svojih interesa namece onu istoriju koja mu u odredjenom vremenu odgovara.Tako je slucaj i sa Gavrilom Principom muslimani misle da ce sa tim prekrajanjem izvuci neku korist.Medjutim od toga nema nista posto zapad,u ovom slucaju Austriju i Njemacku ne zanima ni Ferdinant ni Princip to je za njih proslost oni zive sadasnjost i misle na buducnost,Kod nas je to obratno mi nemamo ni sadasnjost ni buducnost zato se vracamo u proslost.Umjesto da se bavimo ekonomijom da se borimo za bolji standard mi se bavimo bezveznim stvarima.Ako muslimani hoce u Sarajevu da mijenjaju istoriju neka ju mijenjaju.Ako u Sarajevu ne
Četvrtak 26.09.2013.20:01
ma most Gavrilo Princip ima dovoljno mostova na Vrbasu pa se jedan moze da nosi to ime,takodje ima i dosta ulica koje mogu da nose ime G.P. Mi treba iz proslosti da nesto naucimo mozda se nekima to nece svidjeti.ali mozda i jeste greska sto je G.P izvrsio atentat na Ferdinanta.Prvo sto smo bili odmah napadnuti od u to vrijeme najjace vojne sile koja nas je porusila i ako hocemo da priznamo i pobijedila.Medjutim mi se i tu prestavljamo kao neki pobjednici.Znamo da je u tom ratu izginulo dosta nase i vojske i civila da je ionako siromasnu zemlju porusilo sve sto se moglo porusiti,a druga strana je imala samo zrtve u vojnim redovima.A poslije toga rata pa slijedi i onaj drugi rat vidi se dokle
Četvrtak 26.09.2013.20:07
smo stigli kakva nam je i drzava i ekonomija sada ih molimo za pomoc i trazimo spas kod njih.Osiromasen narod ili moze se reci 90%naroda.
Četvrtak 26.09.2013.21:49
С већином твог коментара се слажем,али мислим да би АУ и Немачка напале Србију и да Гаврило није рођен јер,као што рече проф.Павловић - припреме за један тако велики ратни поход,не могу се направити за месец дана!А за економску ситуацију,сами сносимо већину одговорности (постављање политичких послушника на одговорне дужности ,уместо стручњака!) а да је стварно тако,давно је предвидео др.А.Рајс!Верујем да си читао његово дело (Чујте Срби!) које би,ја да се питам,било уврштено у школску лектиру!Што није тако,сигурно није до запада него до наших непатриота,односно лопова у извршној власти!
Četvrtak 26.09.2013.14:38
Zemlja koja smrdi od vazalstva i potcinjenosti. Vise ne gledaju kome se potcinjavaju vec koliko ce duboko da se uvuku da bi se od srba osigurali. Jadnici.
Četvrtak 26.09.2013.16:07
VESTI On Line - za natpis ispod slike, "Pucao na okupatore",imate piće !!!!
Četvrtak 26.09.2013.20:31
Ja bi reko da mi radimo sami protiv sebe, a onda nije tesko ni krlji da nas minira. Da bi se Srbin odbranio mora da ga brane Srbi. Pogledajte komentare na vesti o Jovanki Broz pa mi recite koliko danas ima Srba.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)